Sebze ve meyvelerin yatırımcı açısından yüksek getiri sağlamasının en temel yolu hasat zamanı elde edilen ürünlerin depolanması ve pazarda bulunmasının zorlaşıp, ekonomik olarak değerlendiği dönemlerde satılmasıdır.
Elma, nar, armut, Trabzon hurması gibi mazı meyvelerin yapısal özellikleri nedeniyle soğuk depolarda uzun süreli depolanması mümkün değildir. Olgunlaşmalarını hızlandıran Etilen gazının salgılanması bu ürünlerin depolama ve raf ömrünü çok kısaltmaktadır. Bu tip meyvelerin depolanmasında Etilen gazının depo içerisinden uzaklaştırılması çok büyük önem taşımaktadır.
Kontrollü atmosfer depolama, birçok farklı gıda ürününün raf ömrünü uzatmak ve kaliteyi korumak için kullanılan bir depolama yöntemidir. Bu yöntemde, depolama ortamın oksijeni karbondioksit, nem, sıcaklık gibi parametreleri özel olarak kontrol edilir. Genellikle gıda ürünlerinin oksijen miktarı azaltılırken, karbondioksit seviyesi arttırılır ve uygun bir sıcaklık ve nem seviyesi sağlanır. Bu, gıdaların bozulmasını yavaşlatır, böylece daha uzun bir raf ömrü elde edilir ve ürünlerin tazelikleri korunur.
Bu uygulamanın kontrollü atmosfer, dinamik kontrollü atmosfer, pallet fresh system, ultra düşük oksijen gibi yöntemleri bulunmaktadır. Bununa birlikte üzüm ve mango gibi hassas bazı sebze ve meyvelerde ürünün raf ömrünü doğal yollarla uzatmak ve orijinal kalitesini korumak için paketinin hava boşluğundaki havanın belirli bir gaz veya gaz karışımı ile değiştirilmesini ifade eden MAP ( modifiye atmosfer paketleme ) uygulamaları ile benzer bir işlem yapılmaktadır. Üzüm paketlemede kullanılan Kükürtdioksit uygulamaları da benzer bir mantık içermektedir. Frigotek, bu süreçteki gereklilik ve zorunlulukların en üst seviyede sağlanması adına, özel ürünlerin kontrollü atmosfer koşullarında uzun süre muhafaza edilebilmesi için, verimli, etkin, hijyenik, çevresel açıdan sürdürülebilirliği olan ve tesisinize uygun projeyi dizayn ediyor, üretim ve ürün tedariği süreçlerinden sonra anahtar teslim olarak size sunuyor.